Itsensä johtaminen on aktiivista, päämäärätietoista ja jatkuvaa toimintaa, joka tähtää oman hyvinvoinnin ja elämälaadun kohentamiseen.

Maalaispariskunta löytää metsäpolulta hanhen ja vie sen kotiinsa. Seuraavana päivänä hanhi munii kultaisen munan. Emäntä ei usko silmiään, mutta uskottava on, kun näkee. Seuraavana aamuna hanhi munii taas uuden munan puhdasta kultaa, samoin kolmantena ja neljäntenä. Pariskunta on innoissaan yllättävästä rikastumisestaan. He laittavat hanhen pieneen karsinaan ja tehoruokkivat, asettavat tavoitteita, aikatauluttavat, hoputtavat ja painostavat hanhea munimaan isompia kultamunia nopeammassa tahdissa. Pian hanhi alkaa lahjoittaa heille yhä pienempiä munia hitaammin ja hitaammin. Munien kiilto himmenee jatkuvasti. Hanhi menettää ruokahalunsa ja elämänhalunsa ja lopulta sairastuu vakavasti.

Sinä ja minä olemme tuo hanhi – jollemme pidä itsestämme huolta.

Työpanos tarkoittaa suoritusta, työn tekemisen tulosta, kultamunia. Työkapasiteetti tarkoittaa resursseja eli voimavaroja, jotka muodostuvat itsensä johtamisen ydinvalmiuksista, kuten osaamisesta, innostuksesta ja päämäärätietoisuudesta. Kiire- ja tehokkuuskulttuurimme ajaa ihmistä painottamaan työpanostaan työkapasiteettinsa sijaan. Moni organisaatio korostaa liikaa lyhytjännitteistä voitontavoittelua henkilöstön jaksamisen ja hyvinvoinnin sijaan. Työpanoksemme ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin työkapasiteettimme. Emme ole koneita. Toisaalta mitään paperikonettakaan ei voi jatkuvasti käyttää korkeimmalla mahdollisella hyötysuhteella vaarantamatta sen tulevaisuuden käyttökapasiteettia. Tämän sivuston eräs tavoite on auttaa Sinua kasvattamaan työkapasiteettiasi.

Hanhesta siirrymme lehmiin. Joitakin vuosia sitten ensimmäinen rajojemme sisäpuolella ”hullun lehmän tautiin” sairastunut nauta säikäytti suomalaisia. Psykiatri Eero Riikonen puhuu ”hullun työn taudista”, mikä on eräs aikamme valitettavista tunnuspiirteistä. Taudin oireita ovat työhulluus, pelko ja ahdistus. Monessa organisaatiossa vaaditaan ihmisiltä liiallista panostusta työhön. Koko ajan on tehtävä parempaa tulosta. Työnarkomania ja väsyminen väijyvät olan takana. Ihmisistä tehdään tulosvastuullisia tuotantoyksiköitä. Riikonen sanoo: ”Työelämä on nykyisin jatkuvaa työhönottohaastattelua. Koko ajan pitää todistaa olevansa hyvä ja pätevä. Koskaan et voi tietää, mikä lankeaa synniksesi. Jatkuva testaaminen pitää ihmiset ojennuksessa. Siksi negatiiviset tunteet häivytetään ja samalla myös kriittisestä ajattelusta päästään eroon.” Kielteisistä, parannusta vaativista asioista ei uskalleta puhua työpaikan menettämisen pelossa. Puhutaan vaan projekteista, suunnitelmista, tulostavoitteista ja tehokkuudesta.

Tasapainoinen itsesi johtaminen auttaa tekemään järkeviä asioita järkevällä tahdilla ja auttaa sinua voimaan hyvin ja lisäämään elämänlaatuasi.