Magic bookEsittelen tässä artikkelissa suositeltavia itsensä johtamisen teemaan liittyviä kirjoja.

 

Varoitus: seuraavilla kirjoilla voi olla voimakas uskomuksiasi ja elämääsi muuttava vaikutus!

 

 

 

Suomalaisten tekijöiden kirjat

 

Älykäs itsensä johtaminen (Pentti Sydänmaalakka)

Älykäs itsensä johtaminen on itsensä johtamisen teeman suomalainen merkkiteos. Sydänmaalakka tarkastelee kirjassaan kokonaiskuntoisuutta. Meidän on panostettava kokonaiskuntoisuuteemme. Kokonaiskuntoisuus pitää sisällään fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen, henkisen ja ammatillisen kunnon. Näiden osa-alueiden tasapainoinen johtaminen on älykästä itsensä johtamista.

Tietäjä (Tommy Hellsten)

Tämä teos on mielestäni Hellstenin paras kirja. Se pohtii uniikilla ja ajatuksia herättävällä tavalla elämän tarkoitusta, onnellisuutta ja ihmissuhteita.

Työkirja (Saku Tuominen ja Pekka Pohjakallio)

Rakentavan kriittinen teos suomalaisesta työkulttuurista sekä itsensä johtamisesta. Kirjan tavoitteena on “palauttaa työteon ilo.” Se perustuu laajaan tutkimukseen. Teos tarjoaa oivia, käytännöllisiä oman ajankäytön kehittämisen vihjeitä. Sen loppupuolella on harjoituskirja, jossa on esimiehille ja johtajille 50 konkreettista ideaa ja käytäntöä aikajohtamisen eli työyhteisön yhteisen ajankäytön kehittämiseksi.

 

Suomennetut kirjat

 

Havahtuminen (Anthony de Mello)

Mello ravistelee raikkaalla ja radikaalillakin tavalla länsimaisen ihmisen uskomusjärjestelmää, esimerkiksi menestykseen, elämäntarkoitukseen ja liittyen.

Kaikki Mellon teokset ovat lukemisen arvoisia.

Läsnäolon voima (Eckhart Tolle)

Tollen oivaltava teos pohdiskelee läsnäoloa. Kirja auttaa kehittämään tietoista läsnäoloa, elämään enemmän “tässä ja nyt”.

Tie menestykseen (Stephen R. Covey)

Stephen Coveyn Tie menestykseen on itsensä johtamisen klassikko. Alkuperäisnimen (The 7 Habits of Highly Effective People) mukaisesti se esittelee seitsemän keinoa, jotka johtavat henkilökohtaiseen kehittymiseen, menestykseen ja hyvinvointiin.

 

Englanninkieliset kirjat

 

The Happiness Hop (kirjailijanimellä Tim Pond, Amazon Kindle Store)

Rohkenen suositella omaa teostani The Happiness Hop. Teos tarkastelee kolmea keskeistä oivallusta, jotka mahdollistavat ihmisen onnellisuuden, hyvinvoinnin ja oman elämäntarkoituksen löytämisen.

Lisäksi suosittelen tutustumaan ainakin yhteen seuraavista teoksista:

 

The Five People You Meet in Heaven (Albom, M.)

Your Erroneous Zones (Dyer, W. W.)

The Will to Meaning (Frankl, V. E.).

Five wishes: How Answering One Simple Question Can Make Your Dreams Come True. (Hendricks, G.)

Dyerin ja Franklinin teoksia on myös suomennettu.

 

Mitä itsensä johtamisen kirjoja itse suosittelet?