Working outdoorsLähtökohdat

 

Jokaisen yrittäjän kannattaa hyödyntää Internetiä verkostoitumisessa, asiakas- ja yhteistyösuhteiden luomisessa, viestimisessä eri sidosryhmien kanssa ja markkinoinnissa. Monet suomalaiset eivät joko oivalla Internetin ja sosiaalisen median mahdollisuuksia tai osaa hyödyntää niitä käytännössä. Jotta voit tehdä neljä tärkeintä online-tehtävää päivittäin, tee ensin seuraavat asiat.

 

Perusta blogisivusto (WordPress)

WordPress on helppokäyttöinen, ja voit valita sadoista alustoista itsellesi mieleisen. Postaa vähintään kerran viikossa uusi blogiartikkeli. Lisää sosiaalisen median painikkeet jokaiselle sivulle, jotta lukijoiden on helppo jakaa postauksia sosiaalisessa mediassa.

 

Ryhdy kasvattamaan tilaajalistaasi

Kerää aktiivisesti ihmisten mailiosoitteita eli tilaajia blogisivustollasi. Lisää sivustosi etusivulle ns. tilaajalomake.

Hyödynnä ns. Autoresponder- sähköpostien lähettämisessä tilaajillesi.

Ks. esimerkkejä tilaajalomakkeiden käytöstä:

MyCoach

Itsensä johtaminen 

 

Tutustu Autoresponder-pilvipalveluun AWeber tästä

 

Perusta Facebook Page

Perusta samanniminen Facebook Page kuin blogisivustosi.

Integroi blogisivustosi ja Facebook Pagesi, toisin sanoen uudesta blogipostauksestasi tulee automaattisesti ilmoitus ja linkki Facebook Pagellesi.

 

Lisäksi voit halutessasi luoda seuraavat SOME-tilit

Luo Twitter-tili ja YouTube channel (jos aiot twiitata ja tehdä videoita)

 

Neljä tärkeintä online-tehtävää päivittäin

 

Kun sinulla on online-systeemit luotuna, tee ainakin joitakin minuutteja päivässä kutakin seuraavista tehtävistä.

 

1. Jaa hyvää sisältöä

Anna jotakin ensin, myy vasta sitten.

Jaa joka päivä jokin hyödyllinen tai innostava materiaali sähköpostitse, blogissasi tai sosiaalisessa mediassa, esim. blogipostaus, artikkeli, video. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse; voit jakaa myös muiden tekemiä hyviä materiaaleja.

Vihje: käytän itse verratonta Hootsuite-pilvipalvelua lukuisten sosiaalisen median tilieni hallinnoinnissa. Tutustu Hootsuite-palveluun tästä

 

2. Promoa

Markkinoi päivittäin tuotteitasi tai palveluitasi verkossa. Esimerkkejä: lähetä maili tilaajillesi, liitä blogipostauksesi loppuun pieni mainos, mailaa potentiaaliselle asiakkaallesi, osta mainostilaa, viilaa Google Adwords -kampanjaasi, liitä banneri blogisaitillesi, edistä yhteistyötä yhteistyökumppanisi kanssa.

Vihje: pohdi, miten voit järjestää yhteisen markkinointikampanjan netissä yhteistyökumppaniesi kanssa.

 

3. Kehitä, Ideoi tai tee uutta

Kehitä tuotettasi tai palveluasi, ideoi uutta tuotettasi tai palveluasi tai työstä uutta tuotettasi tai palveluasi. Sinun kannattaa jatkuvasti kehittää tai monipuolistaa tuote- tai palveluvalikoimaasi. Vihje: suunnittele ja tee asiantuntemusalueeseesi liittyvä eKirja, jota voit hyödyntää kasvattaessasi tilaajalistaasi. EKirjan ei tarvitse olla monisivuinen, 12–15 sivua on riittävästi.

 

4. Opiskele

Jotta voit innovoida uutta, opiskele ja omaksu uutta. Esim. lue pari uutta blogipostausta tai artikkelia, lue kirjaa tai eKirjaa. Osallistu workshopiin tai webinaariin.

Vihje: voit kätevästi seurata alasi uusia blogipostauksia, artikkeleita tai uutisia Google-syötteenlukijan avulla.

 

Jos tykkäsit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi.

Kommentoi ja anna vapaasti palautetta kiitos.